Počinje suđenje ozloglašenom narko bosu El Čapu

Suđenje meksičkom narko bosu Hoakinu Guzmanu, poznatom kao El Čapo, počinje u Njujorku, javlja Rojters.

Izvor: B92

Utorak, 13.11.2018.

13:10

Počinje suđenje ozloglašenom narko bosu El Čapu
Foto: EPA-EFEJUSTIN LANE

Kako navodi agencija, suđenje je izazvalo neviđeno interesovanje javnosti, a na snazi su velike mere bezbednosti.

El Čapu (61) preti doživotna kazna zatvora, ukoliko bude osuđen.

Tereti se za ogromne pošiljke heroina, kokaina, marihuane i amfetamina u SAD dok je bio na čelu meksičkog narko kartela Sinaloa.

Njegovi advokati planiraju da umanje El Čapovu ulogu u delima za koje se tereti i smatraju da su svedoci tužilaštva motivisani sopstvenim interesom i da im se ne može verovati, prenosi Rojters.

Guzman je već dva puta bežao iz meksičkih zatvora, a do Bruklina u Njujorku, gde se suđenje održava, dovezen je uz pratnju policije.

Rojters navodi da je Guzmanovo obezbeđenje toliko jako da mu je prošle nedelje sudija Brajan Kogan odbio zahtev da zagrli suprugu pre suđenja.

Porota je anonimna i biće vožena iz i do sudnice uz pratnju naoružanih policajaca.

Tužilaštvo je saopštilo da su ovakve mere obezbeđenja neophodne zbog El Čapove istorije zastrašivanja i ubijanja svedoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: