"Nestao" Gruevski

Policija raspisala poternicu za bivšim premijerom Makedonije Nikolom Gruevskim. Iz njegove partije VMRO DPMNE kažu da on nije kod njih.

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.11.2018.

08:16

Getty Images

Gruevski se nije odazvao na odsluženje dvogodišnje zatvorske kazne, zbog čega sada policija traga za njim.

MIA prenosi da je generaln sekretar VMRO DPMNE na sinoćnjoj konferenciji za novinare u sedištu stranke izneo tvrdnju da je potraga za Gruevskim "klasična zloupotreba policije u partijsko-policijske ciljeve" i "hajka i linč protiv svih koji misle drugačije".

"Ukoliko policija poseduje nalog i zaista sumnja da je Nikola Gruevski u štabu (stranke), može slobodno da dođe i sa nama to proveri. Ova je politički progon, ništo više, ništa manje", rekao je Igor Janušev.

On je naveo da "nema saznanja gde je Gruevski" i da ga bivši makedonski premijer "nije lično kontaktirao više od osam meseci".

Navodi se da se Janušev požalio novinarima da je policija proveravala i njegovo vozilo.

Makedonske vlasti raspisale su juče poternuicu za bivšim premijerom i bivšim liderom VMRO-DPMNE, Nikolom Gruevskim, koji je u ponedeljak trebalo da se javi na izdržavanje dvogodišnje zatvorske kazne.

Gruevski je osuđen na dve godine zatvora zbog zloupotrebe sužbenog položa i nelegalne kupuvoine blindiranog "Mercedesa".

Poternica je raspisana nakon više neuspešnih pokušaja da se Gruevskom uruči sudska odluka o izdržavanju zatvorske kazne u petak i danas, kada je istekao krajnji rok, preneli su makedonski mediji.

Nema informacija o tome gde se nalazi Gruevski, koji je u medjuvremenu u više navrata i na više načina tražio odlaganje izdržavanje zatvorske kazne.

Gruevski, inače, nema pasoš i pod posebnim je predostrožnim merama, zbog suđenja koja se vode protiv njega.

Gruevski se pojavljuje kao osumnjičeni u još tri slučaja koje je otvorilo Specijalno tužilaštvo.

Pasoš mu je oduzet 3. jula prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: