Todorićeva advokatica najavila žalbu

Advokatica pritvorenika Ivice Todorića Jadranka Sloković najavila je žalbu na odluku o istražnom zatvoru.

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.11.2018.

00:18

Todorićeva advokatica najavila žalbu
screenshot

Ona će žalbom najpre da pokuša da ospori osnovanost odluke o pritvoru, a tek potom eventualno zatraži da se zatvor zameni kaucijom.

"Najpre ćemo da pokušamo da osporimo osnovanost odluke o istražnom zatvoru. Ukoliko vanraspravno veće Županijskog suda potvrdi osnovanost odluke o istražnom zatvoru, tek onda ćemo u drugoj žalbi tražiti da se istražni zatvor zameni s boravkom na slobodi uz kauciju", rekla je Sloković, prenela je Hina.

Na ročištu održanom prošlog četvrtka u zagrebačkom Županijskom sudu, a zbog kojeg je Todorić dovezen iz Remetinca gde je dan ranije smešten nakon izručenja iz Londona, istračni sudija je odlučivao o dva zahteva.

Predlogu obrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svedoka, ali i novom zahtevu tužilaštva da ga se zadrži zbog opasnosti od bega.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera i revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora.

Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova kje je investicioni fond Nexus Private Equity Partneri preko firme Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: