Kako su pobednici zamenili mesta s poraženima

Mediji i dalje bruje o "skandalu" u Parizu, odnosno o tome kako su pobednici zamenili mesta s poraženima. Ko, kako i zašto prekraja istoriju?

Izvor: B92

Utorak, 13.11.2018.

09:24

Kako su pobednici zamenili mesta s poraženima
Screenshot/TV Prva

Francuska moli za izvinjenje, ambasador Mondoloni nazvao protokolarne propuste u Parizu nespretnom greškom - to je vest koja je obeležila jučerašnji dan i zauzela mesto na većini naslovnih strana.

To što mnogi hrvatski mediji likuju da je Srbija na proslavi stogodišnjice pobede u Velikom ratu ponižena i osramoćena, ne iznenađuje. Međutim, gore i licemernije je kako pojedine novine predstavljaju učešće i doprinos Hrvata u Prvom svetskom ratu. U specijalu koji je objavio "Večernji list" doslovno se kaže: "Kao topovsko meso koje će ratovati u slavu Hazburške monarhije, širom Istočnog fronta su umirali i naši domobrani, ponajviše u Galiciji, klaonici hrvatskih vojnika tokom Prvog svetskog rata", a list navodi da je "kosti tamo ostavilo njih 40 hiljada".

Kuda vodi ovako bestidno predstavljanje istorije i zašto smo došli do toga da gubitnici prekrajaju poraz u pobedu? Na ta pitanja u Jutarnjem programu TV Prve odgovarali su prof. dr Slaviša Orlović, profesor Fakulteta političkih nauka i Žarko Rakić, glavni i odgovorni urednik "Politike".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: