Saradnja Srbije i Nemačke u borbi protiv sajber kriminala

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac na sastanku sa Generalnim javnim tužiocem Savezne pokrajine Bavarija, Tomasom Janovskim razgovarala o sajber kriminalu.

Izvor: B92

Utorak, 13.11.2018.

13:47

Saradnja Srbije i Nemačke u borbi protiv sajber kriminala
Foto: Kabinet Republièkog javnog tužioca Srbije

Tokom sastanka je potvrđena odlična saradnja između glavnih tužilaštava Srbije i Nemačke, posebno u oblasti visokotehnološkog kriminala, imajući u vidu da je Glavno tužilaštvo u Bambergu nadležno za ova krivična dela za teritoriju Bavarije, i koje predsedava Savetom svih Glavnih tužilaca Nemačke.

Zajednički je konstatovano da je takozvani „sajber“ kriminal prerastao u jedan od dominantnih oblika kriminala u našim zemljama i u svetu, te da Srbija i Nemačka trebaju da se unapređenjem resursa i angažovanjem svojih specijalizovanih tužilaštava i policije suprotstave ovoj pojavi.

Takođe je istaknut i značaj i iskustvo koje Republičko javno tužilaštvo i nadležno specijalizovano tužilaštvo Srbije za visokotehnološki kriminal pokazuju i ulažu u radu sa nemačkim kolegama na zajedničkim akcijama koje su u toku i koje su prepoznate kao izuzetno uspešne ne samo u saradnji tužilaštava naše dve zemlje, već i na nivou Evropske Unije, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: