Vučić o evropskoj vojsci: Ne mešamo se u tuđe poslove

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne želi da se meša u tuđe poslove kad je reč o formiranju evropske vojske.

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.11.2018.

12:20

Vučić o evropskoj vojsci: Ne mešamo se u tuđe poslove
Ilustracija: Getty Images

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara šta misli o formiranju evropske vojske i da li je o tome bilo reči u Parizu na ceremoniji obeležavanja 100 godina od kraja Prvog svetskog rata. "Sve je bilo lepo, sve je bilo veličanstveno, sa svima sam se rukovao i razgovarao, ali ne želim da se mešam u tuđe poslove", kazao je Vučić novinarima.

Naš posao je, istakao je, da snažimo našu vojsku, da jačamo sve kapacitete u svim oblastima i na svakom polju.

Predsednik je čestitao Vojsci Srbije na izvanredno vojnoj vežbi i Javnom servisu RTS koja je tu vežbu prenosila. Ukazujući na ogromnu razliku stanja u Vojsci Srbije pre pet godina i danas, Vučić je rekao da smo imali jedan avion, a da je u nedelju letelo osam MIG-ova 29.

Da ne pominje, kazao je, druge stvari kao što su uniforme, zatim da danas ti momci imaju najbolje puške, kao i oklopna vozila koja su proizvedena u Srbiji.

Ponovio je da su iz Kine naručene bespilotne letilice koje su već plaćene, ali i da ćemo, kako je rekao, dobiti još nešto o čemu ni danas nije želeo da govori, sve dok ne dobije dozvolu predsednika Kine. "Nešto ćemo dobiti, a nešto platiti...", kazao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: