"Hvala Grčkoj što ne menja stav o Kosovu"

Predsednik SNS Aleksandar Vučić zahvalio lideru grčke Nove demokratije Kirijakosu Micotakisu na podršci i potvrdi da se pozicija Grčke u vezi KiM neće menjati.

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.11.2018.

10:14

Tanjug, Zoran Žestiæ

Vučić je na zajedničkoj pres konferenciji u sedištu SNS rekao da je upoznao predsednika Nove demokratije u vezi sa odlukom Prištine o podizanju taksi na uvoz robe iz Srbije.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić zahvalio se na podršci koju Grčka i Nova demokratija daju Srbiji u procesu evropskih integracija.

Vučić je na zajedničkoj pres konferenciji sa liderom ND Kirijakosom Micotrakisom rekao da je sa grčkim gostom razgovarao o saradnji dve zemlje i dve partije koje su članice EPP bloka.

Micotakisa je, kaže, zamolio da koliko je moguće učini da Srbija bude još snažnije i bolje primećena u evropskim krugovima. "Srpski i grčki narod vezuje iskreno prijateljstvo i emocionalna povezanost", istakao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare ali i podvukao da je potrebno i da konkretizujemo što više te odnose, u infrastrukturnim projektaima, kao što je pruga Beograd - Solun, investicijama, privrednoj saradnji...

Naveo je i da je Micotakisa zamolio da nam pomogne i u nekim drugim konkretnim stvarima, a Srbiji veoma bitnim, kao što je glasanje u Interpolu, a kazao je i da je gosta iz Grčke inforamisao i o jednostranim potezima Prištine i nepoštovanju Cefta sporazuma, koji je potpisan još pre 12 godina.

Kako je rekao, to je učinio ne želeći da traži od Atine da arbitrira u tome, ali da skrene pažnju na odnos koji Priština ima ne samo prema Beogradui nego i prema svima drugima.

Govoreći o odnosima dve stranke, Vučić je rekao da su se dogovorili kako i na koji način da u svim forumima EPP podržavaju jedna drugu i kako da još više osnaže svoje veze.

Vučić je upozorio na smanjen broj investitora iz Grčke u jednom ranijem periodu i dodao da će se izraditi poseban program za invetitore iz te zemlje. "Nemamo tako dobrih i iskrenih prijatelja kao što je Grčka i uveren sam da ćemo biti isto tako bliski ili još bliži u budućnosti" rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: