Hilari Klinton bi i treći put u trku za mesto u Beloj kući

Dvostruki predsednički kandidat demokrata Hilari Klinton će po treći put pokušati da uđe u Belu kuću.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 12.11.2018.

19:55

Hilari Klinton bi i treći put u trku za mesto u Beloj kući
Foto: Chip Somodevilla/Getty Images

To je napisao njen dugogodišnji savetnik Mark Pen u tekstu koji je objavio "Vol strit džornal", predviđajući da će se bivša prva dama i državna sekretarka spremiti za "Hilari 4.0" kampanju za 2020. godinu.

Pen i bivši njujorški političar Endrju Stejn napisali su, u tekstu koji je juče objavljen, da će se u trci 2020. godine Klintonova predstaviti kao predvodnik liberala, preneo je Politiko.

Ona neće dozvoliti da joj neka "mala stvar poput dva zapanjujuća poraza stoje na putu za Belu kuću", napisali su Pen i Stejn.

Klintonova je izjavila u intervjuu početkom meseca da bi želela da bude predsednik, iako je prethodno rekla da ne želi da se ponovo kandiduje za taj položaj.

Drugi dugogodišnji savetnik Klintonove Filip Rajns izjavio je za Politiko prošlog meseca da smatra da je čudno to što se njeno ime nije našlo među potencijalnim kandidatima za izbore 2020. godine, iako je dodao da trenutno ne može da zamisli demokratu koji bi mogao da uspešno izazove aktuelnog predsednika Donalda Trampa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: