SAD osudile izbore proruskih pobunjenika na istoku UKR

Vlasti SAD ocenile su kao "parodiju" izbore na istoku Ukrajine gde se proruski pobunjenici više od četiri godine sukobljavaju sa ukrajinskim snagama bezbednosti

Izvor: Beta

Ponedeljak, 12.11.2018.

18:55

SAD osudile izbore proruskih pobunjenika na istoku UKR
Foto: Gettyimages

"SAD se pridružuju partnerima i evropskim saveznicima u osudi te parodije od 'izbora' na istoku Ukrajine", izjavila je portparolka Stejt departmenta Heder Noert.

"Nezakonite aktivnosti (na istoku Ukrajine) predstavlju pokušaj Moskve da institucionalizuje svoje posrednike u Donbasu, u takozvanim 'narodnim republikama Donjecka i Luganjska'", dodala je ona.

Proruski pobunjenici juče su održali izbore na teritorijama pod njihovom kontrolom u istočnoj Ukrajini. Te izbore ne priznaju Ukrajina i zapadne zemlje.

U sukobima na istoku Ukrajine, od aprila 2014. godine, poginulo je više od 10.000 ljudi. Iako je postignut mirovni sporazum 2015, koji podrazumeva prekid vatre, povlačenje oružja sa prve linije fronta i ustavne reforme, primirje se stalno krši, uz međusobne optužbe sukobljenih strana, ukrajinske vojske i proruskih pobunjenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: