"Kosovska vojska će imati tri jedinice, jednu i na severu"

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da Priština neće slati vojsku na sever Kosova, ali je potvrdio da će na tom području biti raspoređena jedna jedinica.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.11.2018.

15:52

Foto:EPA-EFE/Malton Dibra

Haradinaj je u intervjuu za portal Kosovapres ponovio da će buduća kosovska vojska imati tri jedinice - na južnom, centralnom i severnom delu.

"Mislili su da želim da pošaljem vojsku na sever. To nije tačno. Na isti način na koji je organizovan KFOR, na jugu, centralnom delu i na severu, tako je i naša vojska organizovana u tri regiona. To ne znači da želimo da pošaljemo vojsku na sever, to je nesporazum", rekao je Haradinaj.

Prema njegovim rečima, kosovska vojska bi bila strukturirana na isti način kao što je strukturiran KFOR.

"Mi imamo partnerstvo sa KFOR-om i podržavamo ga. Na način na koji podršku pružamo u Peći i Đakovici, pružićemo je u svakom drugom delu Kosova", rekao je Haradinaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: