Preminuo novinar i publicista Boro Krivokapić

Novinar i publicista Boro Krivokapić preminuo je sinoć u Beogradu, u 69. godini, objavili su podgorički mediji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.11.2018.

10:49

Preminuo novinar i publicista Boro Krivokapić
screenshot

Novinarsku karijeru počeo je kao student Pravnog fakulteta, u turbulentnim vremenima postao je komentator i urednik beogradskog časopisa Student.

Pažnju šire jugoslovenske javnosti je privukao 1982. godine kada je objavio razgovore sa književnikom Miroslavom Krležom ("Pitao sam Krležu").

Te godine je proglašen novinarom godine u SFR Jugoslaviji u izboru zagrebačkog magazina Start.

Bio je kolumnista Pobjede, a petnaest godina, do 1988. je pisao za beogradski NIN. Autor je jugoslovenskog TV ciklusa Teleskopija na Televiziji Beograd. Autor je više knjiga "Treba li spaliti Kiša", "Pitao sam Krležu","Umorna levica"...

Tokom referendumske kampanje 2006, Krivokapić je bio šef medijskog pula Bloka za nezavisnu Crnu Goru, poslednjih godina je povremeno u Pobjedi objavljivao serijale polemičkih eseja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: