"Kosovo čedo EU, zato joj je važnije od Srbije"

Na jučerašnjoj ceremoniji u Parizu malo je bilo reči o 1918. i Prvom svetskom ratu, kaže glavni i odgovorni urednik srpskog izdanja “Mond“ Ivica Mladenović.

Izvor: Prva

Ponedeljak, 12.11.2018.

13:38

screenshot/Prva

On je podsetio da su sociolozi utvrdili da događaje iz prošlosti treitramo iz perspektive sadašnjosti.

“Jučerašnji događaj u Francuskoj je bio pre svega manifestacija gde su evropski lideri pokušavali da pokažu evropsko jedinstvo na prvom mestu. Malo je tu bilo reči o 1918. To nam govori i činjenica da su u prvim redovima bile današnje saveznice Francuske – zemlje EU i NATO uz Putina kao lidera jedne od najvećih svetskih sila“, rekao je on za Prvu televiziju.

Kako je dodao, istaknuto mesto je imala Angela Merkel, kancelarka zemlje koja je najodgovornija za Prvi svetski rat.

Komentarišući raspored sedenja po kom je kosovski predsednik Hašim Tači bio odmah iza Vladimira Putina, Mladenović kaže da je jučerašnja manifestacija bila iz perspektive 2018. godine.

“Kosovo na simboličkom planu je danas Evropi mnogo značajnije od Srbije iz razloga što je Kosovo čedo EU i SAD“, dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: