Volfgang Petrič ponovo o Kosmetu, Vučiću i Tačiju

Bivši specijalni izaslanik EU za Kosovo i bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Volfgang Petrič ponovo je govorio o situaciji na Kosmetu.

Izvor: Beta

Nedelja, 11.11.2018.

22:47

Volfgang Petrič ponovo o Kosmetu, Vučiću i Tačiju
screenshot

On je ocenio da je značajno što su predsednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači, kako je rekao, "dva ključna lidera sa Balkana" prisustvovali svečanosti u nedelju u Parizu kojom je obeležena stogodišnjica primirja pred završetak Prvog svetskog rata.

"Nadam se da su njih dvojica sa ove svečanosti poneli poruku da samo ujedinjena Evropa može da reši balkanska pitanja koja i dalje muče region. Da bi to postalo stvarnost, potrebno je da njih dvojica dođu do istorijskog kompromisa o poslednjem preostalom istorijskom konfliktu, čime će se staviti kraj na Prvi svetski rat", ocenio je Petrič za sajt Demostat.

On je ranije u više navrata isticao da "postoji opasnost od zamrznutog konflikta na Kosovu" i javno se založio za "administrativne korekcije" kao moguće rešenje kosovskog pitanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: