Avioni, tenkovi, rakete, Brnabićeva, Vučić... FOTO

Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem pripadnika Vojske Srbije počela je pod nazivom "Vek pobednika 1918-2018".

Izvor: B92, Beta

Subota, 10.11.2018.

09:20

Avioni, tenkovi, rakete, Brnabićeva, Vučić... FOTO
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Vežba se održava u čast stote godišnjice pobede u Prvom svetskom ratu.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg
Vežba je počela u devet časova na poligonu "Pasuljanske livade" u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić, članova Vlade i predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg
Prema najavama, u vežbi će na deset lokacija učestvovati 8.000 pripadnika Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva, Rečne flotile i drugih sastava.
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg
Oni će u izvođenju aktivnosti koristiti više od 600 borbenih sistema i 24 aviona i helikoptera, uz utrošak oko 125 tona ubojnih sredstava.
screenshot/RTS
Tema vežbe je "Priprema i upotreba snaga za reagovanje Vojske Srbije".
screenshot/RTS
Centralna aktivnost biće održana na Privremenom poligonu "Pešter", kao i na poligonu "Pasuljanske livade" kod Ćuprije, u vojnom kompleksu "Titel", u Rejonu Zvorničkog jezera, u Privremenom vojnom kompleksu "Orešac", u Vojnom kompleksu "Međa" i na drugim lokacijama.
screenshot/RTS
Komandant Kopnene vojske, general-potpukovnik Milosav Simović, podneo je raport predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i zvanicama u kome je izneo šta će se sve videti tokom taktičke vežbe.
screenshot/RTS
On je objasnio da je vežba počela 8. novembra a da će se završiti danas kada je dan visokih zvanica, da se danas izvodi na devet lokacija, a da je juče izvedena jedna u Beogradu.
screenshot/RTS
"Na vežbi učestvuje oko 8.000 vojnika i 24 vazduhoplova, među 645 borbenih sredstava i sistema nalazi se i 100 tenkova, simbolično 100, zbog 100 godina od završetka Prvog svetskog rata", rekao je Simović.
screenshot/RTS
Kako je rekao, posebna pažnja i u toku priprema i u vežbi posvećena je "sadejstvu između redova vojske", kao i "sadejstvu naša dva vida kopnene vojske", Ratnog vazduhoplovstva i PVO.
screenshot/RTS
"Vatrom, pokretom i silinom udara pripadnici kopnene vojske prikazaće sposobnosti u izvršavanju vatrenih zadataka i spremnost da čuvaju otadžbinu Srbiju, obezbede mir svim građanima bez obzira na nacionalnu, versjku i političku pripadnost", rekao je general Simović.
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg
Pre nastavka vežbe, on je rekao da će vežbu na Pasuljanskim livadama voditi komandant 3. brigade Kopnene vojske, pukovnik Slađan Stamenković.
screenshot/RTS
screenshot/RTS
screenshot/RTS
screenshot/RTS

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: