Policija: Napad u Melburnu teroristički incident VIDEO

Policija Melburna saopštila da se današnji napad, u kom je ubijena jedna osoba, a tri ranjene, istražuje kao teroristički incident.

Izvor: AP

Petak, 09.11.2018.

10:56

Policija: Napad u Melburnu teroristički incident VIDEO
Foto: Tanjug/AP

U centru tog australijskog grada troje ljudi je izbodeno, od kojih je jedna osoba preminula, a napadača koji ih je napao i vitlao nožem na ulici policija je upucala i on je primljen u bolnicu u kritičnom stanju.

Australijski mediji javljaju da druga žrtva ima povredu glave, a stanje treće povređene osobe nije poznato.

Haos je krenuo u popodnevnim časovima po lokalnom vremenu kada je policija pozvana zbog vozila koje je gorelo u ulici Burk. Na video snimcima koji su se pojavili na internetu vidi se kako muškarac preti policiji držeći u ruci nešto nalik na nož, a jedan od prolaznika pokušava da ga zaustavi gurajući potrošačka kolica ka njemu.

Policija je saoštila da je napadač nakon ranjavanja uhapšen i da su stražari postavljeni ispred njegove bolničke sobe.

Jedan od prolaznika Dru Her kazao je za Australijski asošiejtid pres (AAP) da je hodao ulicom kada je čuo eksploziju koja je došla od automobila koji se zapalio i da je potom video "velikog momka kako udara policijski automobil".

Her je naveo da je "oko 1,93 metra visoki napadač bio obučen u islamsku odeću i imao afrički izgled". "Policajci su pokušavali da ga obore udarajući ga palicama, ali on se nije dao", rekao je očevidac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: