Posle Crne Gore i BiH sprema "crnu listu" Srba?

"Večernje novosti" pišu da posle Crne Gore "I Sarajevo sprema crnu listu Srba" kojima će biti zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Izvor: Tanjug

Petak, 09.11.2018.

07:05

Posle Crne Gore i BiH sprema
Ilustracija: Thinkstock

Na toj listri, kako piše list u izdanju od petka, mogli bi da se "nađu poslovni ljudi, istoričari, književnici, novinari, ali i političari".

"Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulaz u BiH", piše list i navodi da bi na njoj, između ostalih, mogli da se nađu i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, lider radikala Vojislav Šešelj, glavni urednik TV "Hepi" Milomir Marić i predsednika pokreta "Zavetnici" Stefan Stamenkovski.

Dnevnik podseća da je Mektić nedavno potvredio da "postoji registar osoba koje su proterane ili im je, na određeni period, zabranjen ulazak u BiH, i da je u njemu oko 2.000 ljudi", ali da je odbio da to nazove "crnom listom", jer "BiH nije SAD da pravi crne liste".

"Novosti" navode i da je Mektić navodno "blizak predstavnicima američke administracije u ambasadi SAD u Sarajevu", a bio je dovodjen i "u vezu sa aferom prisluškivanja predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, preko veza sa njim, i srpskog šefa države Aleksandra Vučića".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: