Uhapšene četiri osobe zbog primanja i davanja mita

Beograd -- Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su četiri osobe iz Kragujevca i Svilajnca zbog davanja i primanja mita prilikom sprovođenja javnih nabavki.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Freeimages.com
Ilustracija: Freeimages.com

Uhapšen je G.R. (42), kao odgovorno lice direkcije za nabavke u "Energetika" iz Kragujevca zbog primanja mita, zatim D.C. (48) kao faktički odgovorno lice kompanije "Cvetković kop" iz Svilajnca zbog davanja mita, M.S. (44) iz Kragujevca zbog pomaganja u primanju mita i Z.M. (58) iz Svilajnca zbog posredovanja u davanju mita.

Sumnja se da je G.R. od D.C. zahtevao 350.000 dinara kako bi mu omogućio privilegovan položaj na konkursu za javne nabavke za iznajmljivanje kamiona sa vozačima koji je raspisalo preduzeće "Energetika" i dobijanje posla na tenderu, što je 10 odsto od procenjene vrednosti te javne nabavke.

G.R. je uhapšen nakon primopredaje 100.000 dinara, a sumnja se da je novac primio preko pomagača M.S. i posrednika Z.M. M.S. se sumnjiči da je D.C. prenosio informacije o javnoj nabavci, cenama i drugim ponudjačima, dok je G.R. dostavio podatke o karakteristikama dva kamiona kao predmeta javne nabavke kako bi prilagodio konkursnu dokumentaciju ponudjaču D.C.

Za ove usluge M.S. je, kako se sumnja, od G.R. uzeo polovinu od 100.000 dinara.

Kako se sumnja, Z. M. je upoznao M.S. i D.C. i izmedju njih posredovao u nalaženju ponuđača za javnu nabavku, a potom i u primopredaji novca.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Hronika

strana 1 od 114 idi na stranu