Palma se oglasio posle izjave Bandića

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, poslanik i predsednik skupštine Jagodine, kaže da ne zamera gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću.

Izvor: Tanjug

Petak, 09.11.2018.

17:28

Palma se oglasio posle izjave Bandića
screenshot

On je rekao da ne zamera Bandiću što je morao da se izvinjava zbog njegovog boravka u Zagrebu, jer, kako navodi, trpeo je veliki pritisak.

Marković u saopštenju povodom "histerije u hrvatskim medijima" podseća da je u Zagrebu bio na poziv Bandića, te ponavlja da je tema njihovog sastanka bila budućnost a ne prošlost.

"Nije bila tema ko je čiji prijatelj, ko sa sa kim sastajao i ko je sa kim pio kafu u prošlosti. Na žalost, postoje političari koji svoju političku popularnost zasnivaju na prošlom vremenu koje je bilo teško i za srpski i za hrvatski narod. Siguran sam da se većina običnih ljudi u Hrvatskoj ne slaže sa militantnim porukama koje često šalju pojedini hrvatski političari", naveo je Marković, primetivši da je od svega što se našlo o njemu hrvatskim medijima 99 izmišljotina, dok je: "Tačno samo da se zovem Dragan Marković Palma".

Prebacuju mu, kaže, što je bio u Arkanovoj stranci, što je poznavao Arkana i što je u Jagodini primio 75 penzionisanih generala i admirala.

"To bi bilo isto kao kada bih ja zamerio Bandiću što je Antu Gotovinu proglasio počasnim građaninom Zagreba. Budućnost dveju država, Srbije i Hrvatske, nije stalni napad hrvatskih političara na Srbiju, već međusobni razgovori i poštovanje, baš kao što to radi predsednik Srbije Aleksandar Vučić", poručio je Marković, podsetivši da je Hrvatska članica Evropske unije, a da uzor, u smislu okretanja prema budućnosti a ne vraćanje na prošlost, treba da joj budu Nemačka i Francuska.

Gospodinu Bandiću, kao jednom od najboljih gradonačelnika u Evropi, Marković je u poruci za javnost poželeo sve najbolje u daljem radu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: