SPO i dalje postoji – i osuđuje stav Crkve o Kosmetu

SPO je osudio stav Svetog arhijerejskog sabora SPC da "ni po koju cenu ne sme da se dovede pod znak pitanja pun suverenitet i integritet Srbije na KiM".

Izvor: B92

Petak, 09.11.2018.

15:32

SPO i dalje postoji – i osuđuje stav Crkve o Kosmetu

Navedeno je da taj stav vodi samo u nove sukobe "s neslućenim gubicima i tragedijom" srpskog naroda.

"Ovo je kopija poruke srpske crkve od pre dve decenije, kada su vladike podržavale Miloševićevu kosovsku politiku i rat sa NATO alijansom. Srbija je bombardovana, razarana, smrt je odnela tolike živote, a Kosovo je izgubljeno. Samo novim ratom Srbija može povratiti ''pun suverenitet i integritet'' na Kosovu, pod uslovom da ponovo ne bude poražena i suočena s neslućenim gubicima i tragedijom", navodi se u saopštenju SPO-a, članice vlađuće koalicije.

Ta stranka ističe da bi "arhijereji srpske crkve trebalo da znaju da Srbija više nema glava za izginuće i postradanje kojim odišu njihovi kosovski zaveti i pozivi.. da Kosovo nije teritorija, nego je Kosovo preostali srpski narod na toj teritoriji, crkve, manastiri, istorijski spomenici".

"To su 'svetinje' koje mora i može da zaštiti država Srbija, bez rata i u prijateljstvu, a ne u neprijateljstvu s većinskim albanskim narodom na toj istoj teritoriji. Preskupo je srpski narod plaćao propovedi srpske crkve o 'nebeskoj Srbiji', o Srbiji mrtvih a ne živih, od 27. marta 1941. pa do ratova u poslednjoj deceniji prošlog veka i sadašnjih kosovskih apela za guranje Srbije u nove nesreće i poraze", ističe u svom saopštenju SPO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: