Vesić: Srbija je evropski šampion u slobodi medija

Član Predsedništva SNS i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je da je Srbija evropski šampion kada je u pitanju sloboda medija.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je naveo da na to ukazuje karikatura Predraga Koraksića na naslovnoj strani lista "Danas", na kojoj se predsednik Aleksandar Vučić dovodi u vezu sa Adolfom Hitlerom.

"Današnja skandalozna naslovna strana 'Danasa' jasno pokazuje da Srbija ima potpunu slobodu medija u kojoj svako radi šta želi. Ako ništa drugo, bar je to potpuno jasno", izjavio je Vesić i naznačio da ta naslovna strana na najbolji način "pokazuje kakav medijski haos vlada u Srbiji i da je naša zemlja evropski šampion kada je u pitanju sloboda medija".

On je dodao da opozicija i razna medijska udruženja stalno govore o „lažnom medijskom monopolu vlasti” i “diktaturi”, a da je stvarnost potpuno drugačija.

„Nađite mi jednu zemlju na svetu gde je moguće da se predsednik države uporedi sa Hitlerom, a da to ne naiđe na osudu javnosti, političkih stranaka i medijskih udruženja. Zamislite šta bi se u Nemačkoj desilo da je neko objavio ovakvu naslovnu stranu“, naveo je Vesić.

Kako kaže, u Srbiji je moguće objaviti takvu naslovnu stranu, kao što je, dodaje, moguće da niko od opozicionih stranaka ili predstavnika "tzv. medijskih udruženja" ne osudi taj skandal.

„Nikoga od njih nećete danas čuti da stane u zaštitu ne samo Aleksandra Vučića kao čoveka, već i institucije predsednika Republike Srbije“, zaključio je Vesić.

Na naslovnoj strani dnevnog lista "Danas" objavljena je karikatura Hitlera i njegovog ministra propagande Gebelsa, koja u vezu dovodi predsednika Vučića sa nacističkim vođom.

Politika

Vučić: Hvala Kipru

Nikozija -- Predsednik Vučić preneo u Nikoziji da je kiparski predsednik Nikos Anastasijadis prihvatio njegovu molbu da se angažuje na međunarodnom planu oko Kosova.

Politika petak 30.11. 18:56 Komentara: 6
strana 1 od 177 idi na stranu