Haradinaj otkrio detalje: Vojska će imati tri puka

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj objasnio da će "vojska Kosova izgledati kao vojska", da će imati tri puka i da će biti formirana za mesec dana.

Izvor: Beta

Četvrtak, 08.11.2018.

14:03

Haradinaj otkrio detalje: Vojska će imati tri puka
Foto: EPA-Malton Dibra

"Vojska Kosova će izgledati kao vojska. Biće kao i svaka druga vojska sveta. Naša vojska će imati tri puka; to jest, postojaće tri kopnena puka, odnosno pešadija", rekao je on na TV Kljan Kosova.

"Jedan će biti smešten u Gnjilanu, jedan na jugu i jedan razmešten prema severu. Sever je treći po redu. Naša armija će imati i komandni vod. Neki će biti aktivni a neki rezerva", dodao je on.

Haradinaj je rekao da kosovskoj vojsci ništa neće nedostajati. "Nećemo imati podmornice ili nešto slično, jer nemamo more. Međutim, druge stvari koje se vojske tiču neće nedostajati", rekao je Karadinaj. što su preneli prištinski list Zeri i portal KoSSev.

Prema strategiji transformacije BSK u Oružane snage Kosova, predviđeno je da se puna operacionalizacija vojske ostvari u roku od deset godina i da ima 5.000 aktivnih pripadnika i 3.000 rezervnih. Transformaciji BSK se protivi Srpska lista i zvanični Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: