Oglasio se kabinet Federike Mogerini

Služba visoke predstavnice EU za spoljnu i politiku bezbednosti Federike Mogerini se oglasila povodom sastanaka sa Hašimom Tačijem i Aleksandrom Vučićem.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.11.2018.

21:02

Oglasio se kabinet Federike Mogerini
Foto: Screenshot/Tanjug

Navedeno je da je ona u Briselu priredila "sastanak na visokom nivou dijaloga s predsednikom Kosova i predsednikom Srbije".

"Evropska unija očekuje da Srbija i Kosovo brzo ispune svoje obaveze prema dijalogu, imajući u vidu direktnu povezanost sveobuhvatne normalizacije odnosa među njima, i konkretnih izgleda njihovih aspiracija prema EU" - piše u saopštenju.

"U svojim razgovorima s dvojicom predsednika, Federika Mogerini je naglasila potrebu Kosova i Srbije da obezbede uslove za dijalog i da se uzdrže od reči, akcija i mera suprotnih duhu normalizacije", piše u tekstu.

Na kraju saopštenja se kaže da su "razgovarali o potrebnim koracima za put napred i odlučili da ostanu u stalnom kontaktu narednih dana da bi procenili ono što sledi današnjem sastanku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: