"Da im kažem da smo veliki narod, da smo sve oprostili"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u Parizu imati bilateralne razgovore sa Emanuelom Makronom i Angelom Merkel.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

"To je ono što smo do sada zakazali, sve ostalo će biti u okviru manifestacije na kojoj ću sa ponosom nositi naš cvet - Natalijinu ramondu, pošto je Srbija, sila pobednica iz Prvog svetskog rata, na žalost izgubila 1.247.000 ljudi", rekao je Vučić za RTS.

Dodao je da će sa ponosom nositi taj cvet i svakome ukazati da je srpski narod proporcionalno broju stanovnika bio jedna od dva najstradalnija naroda u Prvom svetkom ratu, te da zaslužuje posebno mesto u istoriji čovečanstva.

"A i da kažem svim drugima koji su bili na suprotnoj strani, koji su učestvovali u ubijanju Srba, da smo mi veliki narod, da smo sve to uspeli da oprostimo. Jedino što nećemo da zaboravimo nego ćemo da nastavimo da izdajemo knjige i da govorimo o svemu tome kako bi naša deca znala koliko su njihovi dedovi visoku cenu platili za slobodu Srbije. Za nas više vrednosti od srpske slobode, slobode naše zemlje - nema", poručio je Vučić.

Na pitanje da li će biti prostora za razgovore o rešenjima za Kosovo sa Makronom i Merkelovom, on kaže:

"Uvek, kad ovi reše da ispune nešto, makar iz CEFTA sporazuma, makar da to reše. Čim oni to reše mi smo spremni da razgovaramo uvek. Ovako nema smisla da mi razgovaramo, da mi ispunjavamo a da oni svaki dan donesu nešto novo, šta im padne napamet, Sinulo im je - sad ćemo da šaljemo jedan garnizon na sever, sutra ćemo 10 odsto tarife, što cela Evropa, ceo region osuđuje. Ali dobro, sinulo im je, palo im je na pamet. Super. E sad da vam padne na pamet da uradite nešto suprotno, pa kad vam to padne na pamet onda ćemo lepo da sednemo da razgovaramo. Mislim da je logično", zaključio je Vučić.

strana 1 od 177 idi na stranu