Potvrđeno: Još jedna država povukla priznanje Kosova FOTO

Beograd -- Priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova povukla je, kako je bilo najavljeno, i Unija Komora.

Izvor: B92, Tanjug, O2
Podeli
Foto: B92.net/Filip Čukanović
Foto: B92.net/Filip Čukanović

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je na konferenciji za novinare sa ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora, Suefom Mohamedom el-Aminom, rekao da je to deseta zemlja koja je povukla priznanje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Dačić je rekao da će Srbija nastaviti da proverava spisak zemalja za koje Priština tvrdi da su priznale Kosovo. "Stalno govore da su to moje laži i klevete, danas mogu da se uvere, da vide autentičnu notu", rekao je Dačić i istakao da Beograd nije protiv Prištine, već protiv toga da se jednostrani akti nameću kao svršen čin.

Foto. B92.net/Filip Čukanović
Foto. B92.net/Filip Čukanović

Ministar El-Amin je kazao da je njegova država solidarna sa Srbijom jer dve zemlje imaju sličan problem kada je u pitanju teritorijalni integritet.

"Podržavamo pregovore kako bi bilo više mira i stabilnosti u celom regionu", rekao je El-Amin i dodao da je istorija pokazala da jedino dijalog može da omogući bolju saradnju medju narodima. Dačić je Taminu uručio poklon, dres igrača FK Crvene zvezde Bena, koji je sa Komora, čestitavši ujedno Crvenoj zvezdi jučerašnju pobedu nad Liverpulom.

Ministar Unije Komora je Dačiću poklonio zastavu te zemlje. Do sada su priznanje Kosova povukli Granada, Komonvelt Dominika, Surinam, Liberija, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Papua Nova Gvineja i Lesoto.

Unija Komora, mala ostrvska država u Indijskom okeanu, priznala je nezavisnost Kosova tokom 2009.

Podsetimo, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da očekuje danas da još jedna zemlja povuče priznanje nezavisnosti Kosova.

Do sada su priznanje Kosova povukli Granada, Komonvelt Dominika, Surinam, Liberija, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Papua Nova Gvineja i Lesoto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 132 idi na stranu