"Veliki skandal, a Beograd to ne može da spreči" VIDEO

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je za Vesti Prve televizije rekao da je veliki skandal to što je kosovska zastava postavljena u pariskoj katedrali Notr Dam.

Izvor: prva
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

Pročitajte još:

Uprava Notr Dama se oglasila o kosovskoj zastavi

On je dodao da Beograd to ne može da spreči, ali da Srbija može da ima bolje odnose sa Parizom.

On kaže da se prištinske vlasti žale međunarodnim institucijama zbog diplomatskih aktivnosti Srbije, pod kojima je devet država povuklo priznanje kosovske nezavisnosti, jer se tako navodno urušava dijalog Beograda i Prištine.

Dačić poručuje da će Srbija nastaviti sa aktivnostima i da će još zemalja poništiti prethodno priznanje.

"Ako novo povlačenje priznanja Kosova nije tačno, kao što tvrde u Prištini, što su se žalili zbog toga. Stalno pričaju o tih 116 zemalja koje su priznale Kosovo. Eto neka i dalje veruju u bajke. Ništa ne govorim napamet, sve su to pisane note i ne samo da je devet zemalja povuklo priznanje, već će taj broj i rasti", navodi Dačić.

O kosovskoj zastavi u pariskoj katedrali Notr Dam, šef srpske diplomatije kaže:

"Ne možemo da sprečimo Tu su stavili i druge zastave poraženih. Generalno mislim da je skandal zato što ne postoje parade koje proslavljaju pobede gde su i poraženi. Ne znam kako je Tači prihvatio jer je to dan žalosti. Oni su izgubili, bili su na pogrešnoj strani. Opet će se protiv njih boriti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 132 idi na stranu