CSU i Slobodni birači formiraju koaliciju u Bavarskoj

Tri nedelje od regionalnih izbora u Bavarskoj Hrišćansko-socijalna unija i Slobodni birači postigli su dogovor o formiranju koalicione vlade na nivou pokrajine.

Izvor: Tanjug

Petak, 02.11.2018.

21:56

CSU i Slobodni birači formiraju koaliciju u Bavarskoj
Foto: Gettyimages

"Prošli smo", rekao je bavarski premijer Markus Zeder u pokrajinskom parlamentu, a to je potvrdio i lider Slobodnih birača Hubert Ajvanger.

Oni nisu izneli detalje o suštinskim rezultatima pregovora i raspodeli resora već su najavili da će u nedelju posle podne najpre o dogovoru biti informisani stranački organi koji treba da odobre buduću koaliciju, prenose nemački mediji.

CSU koja decenijama vlada Bavarskom na lokalnim izborima zabeležila je pad osvojivši 37,2 odsto, dok su u široj javnosti malo poznati Slobodni birači osvojili 11,6 odsto glasova.

Obe stranke su konzervativne, zalažu se za tradiciju, a imaju slično viđenje izbegličke politike zalažući se za jače granične kontrole, konsekventne deportacije i brže odluke o azilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: