Oglasila se Vlada CG: Štitimo zemlju od nedobronamernih

Posle objavljivanja informacije da je zabranjen ulaz četvorici srpskih intelektualaca u Crnu Goru, oglasila se crnogorska vlada saopštenjem.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.11.2018.

20:34

Oglasila se Vlada CG: Štitimo zemlju od nedobronamernih

U tom saopštenju se navodi da tim potezom štiti stabilnost i bezbednost od nedobronamernih.

"Ustavna i moralna obaveza Vlade Crne Gore jeste da od nedobronamernih pojedinaca štiti stabilnost i bezbednost, i spokoj svih građana, uključujući i državotvorna, patriotska i nacionalna osećanja najvećeg broja njih”, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Takav pristup isključivo ima za cilj sprečavanje da, kako se navodi, strani državljani vređaju ugled i slave nasilni nestanak Crne Gore.

"Uvereni smo da bi se na sličan način ponela i svaka druga odgovorna vlada, bilo gde na svetu. S tim u vezi, ne samo da razumemo već i cenimo kada predsednik (Aeksandar) Vučić i drugi srpski zvaničnici štite interese i dostojanstvo Republike Srbije", navodi se u saopštenju.

Ulazak u Crnu Goru zabranjen je književniku Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i profesoru Dejanu Miroviću.

Odluka o zabrani je doneta uz obrazloženje da su oni opasni po bezbednost crnogorske države.

Reagujući na odluku crnogorske vlade da zabrani ulazak srpskim intelektualcima u tu zemlju, predsednik Vučić je ranije danas ocenio da im je zvanična Podgorica uvela ne verbalni delikt, već delikt mišljenja, što je, podseća, nezamislivo i nedopustivo u Evropi u 21. veku.

Vučić je rekao i da zvanično Srbija o toj odluči nije obaveštena, te najavio da će Beograd reagovati.

"Država Srbija mora da reaguje. Ovo je nešto čime sam bio šokiran, jer mi smo zabranili ulaz kriminalcima, licima sa poternica, licima koje pripadaju (kriminalnom) kavačkom i škaljarskom klanu". rekao je Vučić i dodao da je neko drugi kao odgovor na to, "ili ne znam šta već", zabranio drugačije mišljenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: