Norveški diplomata postao novi izaslanik UN za Siriju

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš imenovao je dugogodišnjeg norveškog diplomatu Gejra Pedersena za novog izaslanika UN za Siriju.

Izvor: Beta/AP

Sreda, 31.10.2018.

22:45

Norveški diplomata postao novi izaslanik UN za Siriju
Foto: Thinkstock

Pedersen nasleđuje Šveđanina italijanskog porekla Stafana de Misturu koji je ovog meseca najavio da iz porodičnih razloga odlazi krajem novembra posle više od četiri godine na tom poslu.

Gutereš je rekao u saopštenju da Pedersen na posao izaslanika UN za Siriju donosi više decenija političkog i diplomatskog iskustva.

Prethodno je bio ambasador u Kini, a pre toga ambasador pri UN.

Odlazeći izaslanik De Mistura je rekao da čini poslednje napore da postigne napredak ka novom ustavu Sirije, što je ključni korak za okončanje već sedmogodišnjeg razornog građanskog rata u toj zemlji, uz široko strano mešanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: