Rusi poslali strateške bombardere u Norvešku

Dva ruska strateška bombardera Tu-160 sprovela su redovne letove nad neutralnim vodama Barencovog i Norveškog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Izvor: B92, Sputnjik

Sreda, 31.10.2018.

13:23

Rusi poslali strateške bombardere u Norvešku
Foto: Thinkstock/shujaa_777

"Dva strateška Tu-160 bombardera izvela su redovan let iznad neutralnih voda Barencovog i Norveškog mora. Ovi mlazni avioni dosegli su predodređeno područje ne bi li izvršili zadatak letanja. Let će trajati ukupno 10 sati, a onda će posada ruskih vazduhoplovnih snaga sleteti na domaći aerodrom", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dalekodometni piloti obično lete preko neutralnih voda Arktika, Sevetnog Atlantika, Crnog mora, Kaspijskog jezera, kao i preko Tihog okeana.

"Svi letovi aviona ruskih vazduhoplovih snaga sprovode se u saglasnosti sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora bez kršenja granica drugih država", naglasilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ranije je objavljeno da je od srede aktivna faza najvećih vojnih vežbi NATO-a još od Hladnog rata počela u Norveškoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: