"Jedna velika i desetak manjih eksplozija kod Sombora"

U eksploziji silosa koja se dogodila u luci Bogojevo kod Sombora, prema svedočenju očevidaca, urušila se konstrukcija oko krova.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: GettyImages
Ilustracija: GettyImages

Navodi se da je do eksplozije došlo tokom popravke elevatora koji opslužuje silos, da je prvo došlo do jedne veće eksplozije, a onda je usledilo desetak manjih, kao lančana reakcija.

U eksploziji se urušila konstrukcija oko krova, a povređene su četiri osobe, od kojih dvoje teže.

Tanjugu je iz Policijske uprave Sombor potvrđeno je da se eksplozija dogodila i da su povređene četiri osobe, od kojih dve teže, ali da niko nije životno ugrožen.

Osobe koje su pretrpele lakše povrede puštene su iz bolnice, a dvoje koji su teže povređeni zadržani su u bolnici u Somboru, ali nisu životno ugroženi.

Dve osobe sa težim povredama zadržane su ortopediji Opšte bolnice u Somboru i nisu životno ugrožene, izjavio je Tanjugu zamenik direktora te ustanove dr Darko Kosanović.

Prema njegovim rečima, dve osobe koje su zadobile lakše povrede u vidu opekotina puštene su iz bolnice, a dva muškarca koji su zadobila teže povrede nalaze se na odeljenju ortopedije somborske bolnice.

Kosanović je naveo da se radi o J.E. (53) iz mesta Sonta i S.J. (36) iz Sombora, obojica imaju nagnječenja i zadobili su potres mozga, ali su van životne opasnosti.

strana 1 od 122 idi na stranu