"Ako budu našli da sam ukrao jabuku, podnosim ostavku"

Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da je u dva navrata razgovarao s predsednikom o optužbama Vojislava Šešelja.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug/Kabinet potpredsednika Vlade Srbije
Foto: Tanjug/Kabinet potpredsednika Vlade Srbije

"Ne mogu da prenosim sadržaj razgovora, osim da je sve bilo korektno. Maja Gojkvić mi je poslala SMS poruku", kazao je Ljajić za izdanje beogradske "Politike" od četvrtka, 1. novembra.

Šešelj je u utorak na sednici Skupštine Srbije rekao da policija ima sva operativna saznanja da je Ljajić "vođa jednog od najjačih narko-kartela na području Srbije", što je izazvalo burno negodovanje Ljajićevih poslanika iz Socijademokratske partije Srbije, koji su napustili skupštinsku salu.

Optužbe na račun Ljajića danas je ponovila poslanica SRS Vjerica Radeta koja je rekla da se ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović "zaklinje na borbu protiv korupcije", a da ne reaguje na afere koje "drmaju vladu" i pitala ga da li ima informacije o Ljajiću.

Stefanović je danas izjavio da MUP ne raspolaže informacijama da je Ljajić deo neke kriminalne grupe.

"Lično ja u to ne bih mogao da poverujem", rekao je ministar u Skupštinu tokom rasprave o zakonima iz oblasti unutrašnjih poslova.

Za "Politiku" o četvrtka Ljajić je kazao da ga je pogodila reakcija predsednice Skupštine Maje Gojković, koja je, kako je naveo, više opominjala poslanike njegove stranke, nego Šešelja.

On je rekao da to "više nema nikakve veze sa politikom" i da je "gore od svakog rijalitija".

"Skoro 30 godina sam u politici i ovako nešto nisam doživeo. Pri tome, treba da se branim od besmislenih optužbi, za koje svako dete u Pazaru zna da su naručene, neistinite i monstruozne. Ako ćutim, ispada da nemam argumente, ako odgovaram - ispada da se pravdam i da razmazujem blato koje mi je neko na lice bacio", kazao je Ljajić.

Zato je i tražio, kako je naveo, da se slobodno objavi sve što o njemu imaju policija, BIA i CIA "i sve službe sveta".

"Ja druge odbrane nemam. Ako budu našli da sam ikada i jabuku ili loptu ukrao, reći ću da je Šešelj u pravu i podnosim ostavku", rekao je Ljajić.

Pošto zna da se ništa takvo neće naći, Ljajić kaže da će i u tom slučaju dobro razmisliti o sledećim koracima, jer mu "ne pada na pamet da dopusti da njegova deca čitaju da im je otac narko-diler".

"Pitanje časti je važnije od učešća u ovakvom rijalitiju", kazao je Ljajić i dodao da je to napad na čast, obraz i poštenje.

"Od tog napada nemate odbranu. Da je on mene politički napada, rekao bi bilo šta: da sam glup, ružan, neznalica, ovakav i onakav, ne bih se ni obazirao. Ovako, on udara na elementarno ljudsko dostojanstvo", kazao je Ljajić.

Za "Politiku" je Ljajić kazao i da je u ponedeljak ministar prosvete Mladen Šarčević doneo odluku da za direktora Osnovne škole u Prijepolju postavi "Zukorlićevog kandidata koji je na glasanju Školskog odbora izgubio sa sedam prema jedan" i da, kada se i to ima u vidu, onda je jasno da sve zajedno nije samo "incident".

“Lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić sa svom podrškom koju je imao odavde nije uspeo da popravi svoj rejting i zato je odlučio da na samom kraju aktivira i svoj poslednji adut i najboljeg druga - Šešelja. Međutim, ovaj očajnički potez toliko je iritirao ljude u Sanžaku, da će se Zukorlić boriti za izborni cenzus", rekao je Ljajić.

strana 1 od 177 idi na stranu