Frajburg na nogama: Protest zbog silovanja devojke

Na hiljade građana izašlo je na ulice Frajburga u znak protesta zbog silovanja 18-godišnje studentkinje. Optuženi su državljani Sirije i jedan Nemac.

Izvor: B92

Utorak, 30.10.2018.

13:13

Frajburg na nogama: Protest zbog silovanja devojke
Foto: Thinkstock

Oko 2.000 demonstranata preplavilo je ulice studentskog grada Frajburga u Nemačkoj nakon hapšenja osumnjičenih, sa zahtevom da se pooštre mere kontrole migracije.

Sedmorica muškaraca sirijske nacionalnosti i jedan Nemac uhapšeni su u petak u Frajburgu pod sumnjom da su silovali studentkinju.

Krajnje desničarska stranka okupila je oko 500 ljudi kako bi protestovali zbog zločina koji su počinili sirijski migranti, kao i proiv migrantske politike Angele Merkel za koju smatraju da nije dovoljno kontrolisana. Demonstracije, koje je organizovala krajnje desna Alternativa za Nemačku, takođe su privukle i oko 1.500 kontraprotestanata, koji optužuju krajnje desničarsku stranku da podstiču mržnju. Gradonačelnik Martin Horn je izjavio da se nada da će ovaj protest proći u miru i da neće izazvati nasilje i mržnju. Međutim, neki demonstranti su izazvali nerede, gađajući policiju kamenjem i flašama.

„U Frajburgu nema mesta za nasilje i ovakve gnusne zločine“, dodao je gradonačelnik.

Da podsetimo, sedmorica muškaraca sirijske nacionalnosti, od 19 do 29 godina starosti koji žive u izbegličkom kampu i jedan Nemac uhapšeni su u petak u Frajburgu pod sumnjom da su silovali osamnaestogodišnju devojku. Osumnjičeni su bili pod policijskom prismotrom i pre incidenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: