"Tražili da se avion vrati na aerodrom"; "Zbunjeni smo..."

U avionu kompanije Lajon er koji se srušio u more kod obale Indonezije nalazila se i grupa vladinih zvaničnika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.10.2018.

08:12

Tanjug / BNPB via AP

Kako su preneli svetski mediji, u letelici se među 189 putnika i članova posade nalazilo 23 službenika Vlade Indonezije.

Navodno, oni su zatražili da se avion vrati na aerodrom u Džakartu pre nego što je letelica izgubila kontakt sa kontrolom leta.

Oglasila se i kompanija Lajon er.

“Još se ne usuđujemo da kažemo šta se dogodilo, ili šta se nije dogodilo, zbunjeni smo jer je ovo bio nov avion", rečeno je Rojtersu. Ta kompanija je saopštila da je avion bio ispravan i da su pilot i kopilot zajedno imali dosad ostvarenih 11.000 sati letanja.

Iz Komiteta za bezbednost saobraćaja je navedeno da ne može da se potvrdi uzrok nesreće dok se ne pronađu crne kutije.

Što se meteoroloških uslova tiče, u trenutku kada se nesreća dogodila nebo je bilo vedro.

Podaci sa portala za praćenje letova Flajtradar24 pokazuju da su se prvi znaci da nešto nije u redu pojavili oko dva minuta nakon poletanja, na visini od 610 metara.

Avion se potom spustio i skrenuo levo, pa se ponovo popeo i počeo da dobija na brzini, ali je na visini od 1.113 metra sa njim izgubljen kontakt, oko 15 kilometara severno od indonežanske obale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

9 h

Podeli: