"Avion pao posle 13 minuta leta, izgubio visinu i ubrzao"

Avion tipa Boing 737 Max 8 koji je pao u indonežansko more 13 minuta po poletanju iz Džakarte u avgustu ove godine je isporučen toj kompaniji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.10.2018.

07:45

Tanjug / BNPB via AP

Kako su preneli svetski mediji, taj tip letelice je prvi put predstavljen u maju 2017. godine.

Avion koji se nalazio na letu pod oznakom JT610 imao je do pada svega 800 sati leta.

Na servisu za praćenje letova Flajtradar24 objavljeno je da je neposredno uoči gubljenja kontakta između aviona i kontrole leta došlo do značajnog pada visine i ubrzanja letelice.

Navedeno je i da je avion pao svega 13 minuta po poletanju iz Džakarte prema gradu Pangkal Pinang na ostrvu Sumatra, što je let od oko sat vremena. ”Avion je uleteo u more uz samu obalu Indonezije. Pre nego što je signal izgubljen nalazio se na visini od oko 1.112 metara”, navedeno je.

Kompanija Lajon er je potvrdila da je letelica u potpunosti bila osposobljena za letenje, kao i da je njom upravljala posada koja ima oko 11.000 sati naleta.

Iz indonežanskog Komiteta za bezbednost saobraćaja je rečeno da se neće spekulisati o tome šta je uzrok tragedije dok ne bude pronađena crna kutija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: