"Slovenija da povuče priznanje Kosova"

Socijalistička partija Slovenije uputila je poziv predsedniku i Vladi da se založe za to da Slovenija povuče priznanje Kosova.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Navedeno je i da zvanična Ljubljana treba da podrži teritorijalni integritet Republike Srbije.

U pismu te stranke se navodi da je Slovenija 2008. godine načinila veliku grešku priznanjem nezavisnosti dela teritorije Republike Srbije, bratske zemlje.

"Kosovo i Metohija je sastavni i neodvojiv deo Srbije, kao što takođe piše u rezoluciji 1244 UN", ističe ta slovenačka vanparlamentarna stranka.

U poruci se napominje da Kosovo i Metohija, "južna pokrajina nama bratske zemlje", prema međunarodnom pravu, nije imala nikakvo pravo da se izjasni o tome da je Kosovo "država", i dodaje da je 10 godina nakon priznavanja, još očiglednije da je Kosovo od početka jugoslovenske krize osamdesetih bilo - instrument Zapada.

Na Kosovu, baza SAD Bondstil stvara nemire na južnoj granici Srbije i na samom Kosovu, i ovakva praksa je usmerena ka bratskoj Srbiji, bratskoj Rusiji, Sloveniji i Evropi.

"Evropa je bure baruta, Balkan je detonator i sa sadašnjom eskalacijom situacija postaje vrlo opasna, čak i za građane Republike Slovenije. Zato Zapadu treba dati jasan signal da se nećemo potčiniti njegovoj politici", ističe Socijalsitička partija Slovenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 140 idi na stranu