"Šta god se desi, neko preti izlaskom iz radne grupe"

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je njen tim u stalnoj komunikaciji sa predstavnicima medijskih udruženja, sa kojima se radi na novoj Medijskoj strategiji.

Izvor: B92

Sreda, 24.10.2018.

00:36

Foto: Tanjug/Andrej Pap

Ona je dodala da im ona uvek stoji na raspolaganju i da o svemu mogu da razgovaraju, ali da je neozbiljno da, šta god da se desi, neko preti da će da izađe iz radne grupe.

Brnabić je, upitana da prokomentariše nove zahteve medijskih udruženja, koja su “ispunjenjem tih zahteva, uslovila nastavak učešća u izradi Medijske strategije”, rekla da je postoji stalna komunikacija sa njima, te da im ona stoji, kao i uvek, na raspolaganju, kao i ceo njen tim.

"Ako postoji nešto o čemu možemo da razgovaramo...Nadam se da ćemo nastaviti rad na Medijskoj strategiji, ali smatram da je neozbiljno da, šta god da se desi, neko preti da će izlaziti iz radne grupe", kazala je Brnabić novinarima u Novom Sadu.

Kako je rekla, ne bismo imali potrebu za medijskom strategijom i novim setom međijskih zakona da je sve odlično i da postoji potpuno poverenje, i istakla da na tom poverenju treba da se radi i treba biti posvećen dijalogu.

"Lično ne volim da mi, svaki put kada se nešto desi, neko preti da će izaći iz medijske grupe. Tu smo, 24 sata, sedam dana u nedelji, možemo da razgovaramo i nema potrebe da šalju pisma ili najave da će izaći iz grupe", rekla je predsednica vlade.

Ako imaju problem, neka dođu, razgovaraćemo, ali hajde da nastavimo rad na medijskoj strategijiali, pozvala je Brnabić.

"Zamislite kada bismo mi počeli to da uslovljavamo...Dajte da sednemo da radimo na tome”, ponovila je ona.

Prema njenim rečima, rad na Strategiji za sada ide "dosta dobro".

"Oni su zadovoljni sa tim koliko su uključeni u rad. Na kraju krajeva, u radnoj grupi ima više predstavnika medijskih udruženja, nego vlade", primetila je Brnabić.

Navela je i da su prošli jedan možda i najteži deo rada na medijskoj strategiji, a to je "kreiranje drveta problema".

"Treba da nastavimo dalje, tu smo za stolom", rekla je Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: