Putin: Da li je američki orao progutao sve masline? VIDEO

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da bi želeo nastavak dijaloga s američkim predsednikom Donaldom Trampom uprkos "neprijateljskim koracima" Vašingtona.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 23.10.2018.

18:47

Putin: Da li je američki orao progutao sve masline? VIDEO
Foto: Gettyimages

Putin je Trampovom savetniku za nacionalnu bezbednost Džonu Boltonu rekao da je Rusija zbunjena "ničim izazvanim potezima koje je teško nazvati prijateljskim". On je pomenuo mogućnost susreta s Trampom u Parizu sledećeg meseca.

Rojters navodi da se očekuje da će Putin i Tramp biti na događaju zakazanom za 11. novembar u francuskoj prestonici, povodom obeležavanja 100. godišnjice završetka Prvog svetskog rata.

Agencija prenosi da je Putin sugerisao da bi njih dvojica mogli da održe sastanak na marginama tog događaja, a da je Bolton uzvratio da veruje da bi se Tramp radovao tome.

Rojters prenosi da je Putin, u obraćanju nekoliko dana nakon objave Trampa da želi da SAD napuste Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa potpisan 1987, takođe poručio Boltonu da Rusiju ponekad iznenadi ono što je nazvao "neisprovociranom akcijom koju Vašington preduzima protiv Moskve".

"Jedva da odgovorimo na ijedan od vaših koraka, ali ih i dalje pravite", rekao je Putin Boltonu, navodi britanska agencija.

Ruski predsednik je primetio da se na grbu SAD nalazi orao sa 13 strela u jednoj kandži i maslinovom grančicom u drugoj.

"Moje pitanje je da li je orao progutao sve masline, a ostavio samo strele", istakao je Putin.

Bolton, koji je Putinu rekao da se nada da će moći da odgovori na neke od njegovih briga u vezi sa stanjem odnosa izmedju SAD i Rusije, kazao je da nije doneo nikakve masline.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: