"Prijem Kosova u Interpol – katastrofa za ceo svet"

Ministar Nebojša Stefanović kaže da svaka priča o zahtevu za prijem tzv. Kosova u Interpol predstavlja politizaciju ove profesionalne policijske organizacije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.10.2018.

00:24

Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Eventualni prijem predstavljao bi grubo kršenje međunarodnog prava i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, rekao je Stefanović za Kurir.

Takođe, naveo je on, to bi bio presedan koji je u suprotnosti s pravilima Interpola, koja striktno i nedvosmisleno predviđaju da samo države članice UN i posmatrači u UN mogu biti članice Interpola.

Eventualna odluka Generalne skupštine o prijemu tzv. države Kosovo predstavljala bi isključivo političku odluku, koja nije bazirana na međunarodnom pravu, a posledice bi bile štetne ne samo po Srbiju, već i za sve druge članice Intepola, kazao je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: