Skoplje se oglasilo posle žestoke reakcije iz Moskve

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije odbacilo tvrdnju Rusije da je ucenama, pretnjama i kupovinom glasova obezbeđena većina u Sobranju.

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2018.

14:46

Skoplje se oglasilo posle žestoke reakcije iz Moskve
Ilustracija: Getty Images

Podsetimo, u dramatičnoj sednici makedonskog parlamenta izglasan je zakon o početku izmena Ustava Makedonije radi sprovođenja sporazuma o rešavanju spora s Grčkom, odnosno promeni imena te bivše jugoslovenske republike.

"Ministarstvo spoljnih polova Makedonije kategorično odbacuje navode i kvalifikacije iznete u komentaru Odelenja za informisanje Ministarstva spoljnih polosva Ruske Federacije 22. oktobra u vezi s izglasavanjem predloga za pristupanje izmenama Ustava u Parlamentu Makedonije", navodi se u sapštenju.

Makedonsko ministarstvo te navode "smatra potpuno neosnovanim i neistinitim, iznetim s jasnom tendencijom da se kompromituje politički proces koji je od istorijskog značaja za Makedoniju i sve njene građane".

"Poslanici su, uz potpuno poštovanje svih demokratskih principa predvidjenih parlamentarnom procedurom, doneli odluku koja reflektuje decenijska zalaganja Republike Makedonije za članstvo u NATO i u EU, kao strateške prioritete za koje postoji najširi moguči konsenzus, što je dobor poznato i našim ruskim prijateljima", piše u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Makedonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: