Ko je od Varge naručio rušenje Plenkovića lažnim porukama?

Bivši hrvatski policajac Franjo Varga lažirao je SMS poruke kojima je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića planirao da optuži za korupciju i uzimanje mita.

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2018.

13:12

Ko je od Varge naručio rušenje Plenkovića lažnim porukama?
Foto: EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Hrvatski nedeljnik Nacional u najnovijem broju piše da je to trebalo da bude "težak slučaj korupcije" u kojem bi Plenković bio označen da je primio značajan novac.

U toku su, navodno, bile pripreme da se s lažnim prepiskama izađe u javnost, ali je to hapšenjem policajca iz Belišća sprečeno.

Nacional navodi da je Varga čak pokušao da ubedi istragu da su pronađeni SMS-ovi usmereni protiv Plenkovića autentični.

Za sad se iz pronađene dokumentacije na Varginom računaru ne otkriva ko je naručilac lažiranih materijala, ali je jasno da Varga nije mogao da deluje sam i da ga je neko uputio šta da u lažne SMS-ove napiše.

Ovaj nedeljnik zaključuje da se radi o pokušaju kompromitovanja premijera kao što je već ranije putem lažne prepiske pokušano kompromitovanje hrvatskog državnog tužilaštva DORH i suda u slučaju Zdravka Mamića ili Vlade sa lažnom prepiskom u slučaju Agrokor.

Varga je uhapšen krajem septembra zbog lažiranja SMS-ova protiv Zdravka Mamića. Njegovo hapšenje dogodilo se ranije nego što je zapravo bilo planirano jer je otkriveno da mu je neko dojavio da je pod istragom.

Kako piše Nacional, Varga navodno ima još dokumenata koje je napravio, a trebalo je da posluže za kompromitovanje političkih protivnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: