Komesarijat o navodnom silovanju: Neodgovorno i opasno

Komesarijat za izbeglice i migracije reagovao zbog širenja lažnih vesti o navodnom napadu grupe migranata na devojku u centru Beograda. "Neodgovorno ponašanje".

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.10.2018.

10:52

Komesarijat o navodnom silovanju: Neodgovorno i opasno

"Ovo nije prvi slučaj širenja lažnih vesti. Društvene mreže koriste se kao mesto neometanog izliva mržnje i ksenofobije prema ovim ljudima, a glavno oružje su upravo lažne vesti", naveo je Komesarijat.

Podsetimo, Ministarstvo umutrašnjih poslova demantovalo je informaciju objavljenu na društvenim mrežama da je grupa migranata u centru Beograda, na očigled brojnih prolaznika, silovala sedamnaestogodišnju devojku i navelo da na teritoriji Beograda nije evidentiran takav događaj. MUP je najavio saslušanje osoba koje su te navode objavili.

Komesarijat je u saopštenju još naveo i da pruža punu podršku MUP-u koje je ovu lažnu vest odmah demantovalo i najavilo saslušanja onih koji takve laži šire.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: