"To zna samo jedan čovek..."

Predsednik DS i jedan od lidera Saveza za Srbiju Zoran Lutovac izjavio je da niko ne može da predvidi da li će u Srbiji biti raspisani vanredni izbori.

Izvor: Beta

Utorak, 23.10.2018.

10:47

Kako je rekao, "to zna samo jedan čovek".

Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, on je rekao da je politički sistem u Srbiji ustrojen tako da sve zavisi od Aleksandra Vučića.

Lutovac je naveo i da je Savez za Srbiju krenuo u proceduru kako obezbediti fer i poštene uslove za nadmetanje na političkoj sceni "kada god ti izbori došli" jer kako je rekao, Vučiću može "sutra da padne na pamet da se ide na izbore".

"Ako tih uslova ne bude, postavlja se pitanje smisla izlaska na izbore kada jedan čovek odlučuje o svemu, kontroliše medije, kada nemamo nezavisno sudstvo koje bi trebalo da bude korektor društvenih anomalija", kazao je Lutovac.

Komentarišući izjavu poslanika Dveri Srđana Noga o "vešanju" predsednika i premijerke Srbije, Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, predsednik DS je rekao da su se on lično, Savez za Srbiji i same Dveri ogradile od te izjave ali i dodao da je "nemerljivo" opasnije što su niko od predstavnika vlasti nije ogradio od izjava u kojima se opozicija kako je rekao, naziva "šakalima i magarcima".

"Od izjave Srđana Noga su se svi ogradili, to nije politika ni Dveri ni Saveza za Srbiju. Mnogo je opasnije ono što se govori u medijima sa nacionalnom frekvencijom gde predstavnici vlasti vređaju opoziciju i sve koji misle drugačije i gde se politički protivnici tretiraju kao neprijatelji", rekao je Lutovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: