Potvrda da su pritvorenici zapalili ćeliju i da štrajkuju

Jedan broj pritvorenika u Istražnom ;zatvoru Spuž, kod Podgorice, stupio je u štrajk glađu zbog nezadovoljstva uslovima pritvoreniku Vladimira Ulame.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.10.2018.

21:19

Potvrda da su pritvorenici zapalili ćeliju i da štrajkuju
Ilustracija: Thinkstock

To se navodi u zvaničnom saopštenju Za­vo­da za iz­vr­še­nje kri­vič­nih sank­ci­ja.

Viši sud sudi Ulami i Darku Mijoviću zbog ubistva Petrovčanina Nemanje Medina čije telo nije nađeno.

Zavod je potvrdio da je pre stupanja pritvorenika u štrajk, izazvan požar ;u ventilacionom otvoru jedne od soba u kojima su pritvorena lica.

Zavod dodaje da nadležni preduzimaju sve mere radi utvrđivanja odgovornosti, a da je ;prioritet zdravstveno stanje pritvorenika koji učestvuju u štajku, piše u saopštenju.

Podgorička štampa je jutros objavila ;da je više pritvorenika u Istražnom zatvoru u Spužu sinoć počelo štrajk zbog loših uslova i premeštanja u druge sobe i da su zapalili su jednu ćeliju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: