Premijerka smenila ministra kulture

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović smenila je ministra prosvete i kulture RS Daneta Maleševića.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 22.10.2018.

19:38

Premijerka smenila ministra kulture
Foto: Tanjug/AP

Pojedini mediji kao razlog smene navode njegovo odbijanje da uruči otkaze službenicima koji su dolazili na skupove "Pravda za Davida".

"Predsednica Vlade RS Željka Cvijanović ovlastila je ministra nauke i tehnologije Alena Šeranića da obavlja dužnost ministra prosvete i kulture u Vladi RS do izbora novog ministra, a najduže u roku od 90 dana", saopšteno je iz Vlade tog entiteta Bosne i Hercegovine.

Pojedini mediji ranije su objavili da je Malešević, kadar Demokratskog narodnog saveza, smenjen jer je odbio da uruči otkaze za desetak službenika u svom ministarstvu, od kojih su se neki pojavljivali na skupovima "Pravda za Davida" na Trgu Krajine.

Prema Ustavu RS, predsednik Vlade u toku mandata može samostalno da promeni najviše trećinu ministara u svom kabinetu.

Na banjalučkom Trgu Krajine od 26. marta svakodnevno se održavaju skupovi "Pravda za Davida" na kojima se traži otkrivanje nalogodavaca i ubica 21-godišnjeg Davida Dragičevića, čiji roditelji za njegovu smrt optužuju vrh policije RS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: