"Kome sam ja protivnik u ovoj zemlji? VIDEO

Osnivač fondacije “Tijana Jurić“ i njen otac Igor Jurić upitao je, gostujući na Prvoj televiziji, kome u ovoj zemlji je on protivnik.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.10.2018.

10:55

Hrvatski nedeljnik “Ekspres” objavio je da je on ukrao 30 tona goriva i napravio štetu od 22.000 evra zbog kockarskih dugova, da je krivično gonjen i odležao kaznu u kućnom pritvoru.

Na pitanje odakle interes hrvatskih medija da se bave njegovim slučajem i fondacijom koju vodi, odgovorio je da to nije slučaj.

“Ovo je napad iz Srbije. Zašto su pomenute samo dve fondacije u tim tekstovima? Samo 'Podrži život' i fondacija 'Tijana Jurić', a ne neke fondacije za koje postoje i presude o proneverama. Svako ko je imalo u ovoj temi zna da je suvlasnik tog hrvatskog “Ekspresa“ čovek iz Srbije. Nema nikakve slučajnosti u ovome“, naveo je Jurić.

Dodao je i da je tačno da je optužen i osuđen, ali pita koga danas interesuje Igor Jurić iz 2008. godine.

“Koga to danas interesuje? Da li bi Igor Jurić bio poznat da se nije desio slučaj Tijane Jurić? Pitanje je zašto se sve to pominje danas. Ja se ne pravdam i ne tražim opravdanje. Teško sam sve to podneo i teško podnosim zbog porodice. Izvinjavam se samo porodici i prijateljima, pomogli su mi da se izvučem, da radim i da se ostvarim u životu. Predsednik Srbije kaže da treba raditi, ja radim, doveo sam u Srbiju jednu firmu koja plaća porez od 300.000 evra godišnje. Kad bih jedan dinar uzeo od novca iz fondacije, pa zahtevao bih da me osude na doživotnu kaznu, zajedno sa onima za koje tražim doživotni zatvor. Šta ja radim? Koga ja rušim? Ne želim da ubice budu na ulicama, da pedofili budu na ulicama... Koga ja tu vređam? Kome sam ja protivnik u ovoj zemlji?“, upitao je Jurić.

Kompletno gostovanje Igora Jurića pogledajte u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: