"Ne očekujte da vlada padne, izbori u oktobru ili maju"

Panos Kamenos, grčki ministar odbrane i lider desničarske stranke Nezavisni Grci, poručio je da ne treba očekivati pad aktuelne vlade u Atini.

Izvor: B92

Nedelja, 21.10.2018.

18:33

Foto:EPAYannis Kolesidis

"Ne očekujte da vlada padne. To oko čega smo se dogovorili sa našim partnerima u vladi je validno", kazao je Kamenos koji je manjinski partner u vladi levičarskog premijera Aleksisa Ciprasa, na sednici Nacionalnog saveta svoje stranke, prenosi ANA.

On je tu rekao da će izbori u Grčkoj biti održani "ili u oktobru, na kraju četvorogodišnjeg mandata vlade, ili u maju (naredne godine)".

Navodi se da je Kamenos naglasio da "do marta, ili kada god se Sporazum iz Prespe (o Republici Severna Makedonija) bude našao u grčkom parlamentu, to nije pitanje za raspravu sa partnerom u vladi".

Grčki list "Katimerini" juče je objavio da su, samo tri dana posle ostavke ministra spoljnih poslova Nikosa Kocijasa i upozorenja premijera Ciprasa da neće tolerisati neslaganja u vezi sa pitanjima od nacionalnog interesa, na pomolu novi sukobi u grčkoj vladi, nakon glasanja za početak procedure ustavnih reformi u makedonskom Sobranju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: