Tramp "nije zadovoljan", "možda princ nije znao"

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da "nije zadovoljan" objašnjenjem Saudijske Arabije o okolnostima ubistva novinara Rijadu Džamala Kašogija u Istanbulu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 21.10.2018.

10:26

Tramp
Foto: Tanjug/AP/Carolyn Kaster

Rojters prenosi da je Tramp u obraćanju novinarima u Nevadi dodao da je "mnoguće da saudijski princ prestolonaslednik Mohamed bin Salman nije znao za smrt" Kašogija.

Tramp je prethodno izjavio da bi mogao da razmotri sankcije protiv Saudijske Arabije zbog nestalog saudijskog novinara Kašogija, da bi ubrzo nakon toga Rijad saopštio da je Kašogi ubijen u tuči sa ljudima koje je sreo u saudijskom konzulatu u Istanbulu, čime je Rijad prvi put priznao da taj novinar nije živ, nakon što je dve nedelje negirao da je umešan u njegov nestanak.

"Istraga je još u toku, a uhapšeno je 18 Saudijaca do sada", navedeno je tada u saopštenju saudijskog tužioca, uz informaciju da su savetnik Kraljevskog suda Saud el Katani i zamenik direktora obaveštajne službe Ahmed Asiri smenjeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: