Vučić: Imao bih mnogo toga da pitam, ali bolje da ćutim

Predsednik Aleksandar Vučić komentarisao je najnovije kritike episkopa crnogorsko-primorskog Amfilohija ideje o razgraničenju.

Izvor: B92

Nedelja, 21.10.2018.

17:45

Vučić: Imao bih mnogo toga da pitam, ali bolje da ćutim
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

On je izjavio da bi takve kritičare imao mnogo toga da pita, u vezi s "otcepljenjem Crne Gore ili jednostavnim progašlenjem nezavinosti Kosova" i šta su oni tada radili...

Vučić je, nakon obilaska kompanije “Eruotay” u Kraljevu, u izjavi novinarima, kazao da nema ništa protiv kritika, da je to uvek lako, ali da nerće da odgovara na uvrede uvredama.

"Bolje je da se borim za fabrike, ljude, budućnost", poručio je.

Podsetio je da je pre 2009, kada su povećane plate i minimalac, minimalac bio 159 evra, a četiri godine kasnije povećan je za svega tri evra, a od januara iduće godine biće 230 evra.

“To je za 41,3 odsto više. Neko će da kaže da je moglo brže i bolje, ali ako se ima u vidu da je zemlja bila uništena, onda je to višenego uspešan oporavak”, konstatovao je Vučić.

Skrenuo je pažnju na žene koje će raditi u fabrici i poručio da njihov osmeh pokazuje da znaju da neće biti bogate, ali da će im biti bolje i da su zadovoljne.

“Što se tiče tih koji bi sve bolje radili, a nisu radili kada su bili na vlasti, sveštenička i crkvena lica, ne mogu da ulazim u tu sferu. Ne zato što nemam šta da pitam oko otceljenja Crne Gore i jednostrane proglašene nezavisnosti Kosova. Imao bih mnogo toga da pitam, ali je bolje da ćutim. Borićemo se za interese naroda i zemlje”, naglasio je on.

Vućić je reagovao i na izjavu Vuka Jeremića, lidera Narodne stranke, koji je izjavio da da je trenutno stanje u zemlji kao "prokleta avlija".

“Nisam siguran da je Vuk Jeremić ikada pročitao Andrićevu "Prokletu avliju", da jeste, setio bi se vremena sopstvene vlasti”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Kraljevu, rekao da je minimalna zarada za vreme Jeremićeve vlasti bila 150 evra, da je sada 230 evra, te da će sledeće godine biti 250.

"Da li je 'prokleta avlija' kad gradite autoput do Čačka ili kad nemate put, kad ga neko obećava 60 godina? Da li je 'prokleta avlija' kad zatvorite Muzej savremene umetnosti i Narodni muzej ili kad ih otvorite", upitao je Vučić.

Kaže da aktuelna vlast otvara fabrike na mestima razorenih giganata, a kao primer naveo Kraljevo, gde su prethodne vlasti ostavile bez posla 20.000 ljudi jer su "pljačkaškim privatizacijama trpali pare u svoje dzepove".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: