Sirija: Koalicija predvođena SAD ubila 35 džihadista

U napadima međunarodne koalicije predvođene SAD i sukobima na tlu je poginulo 35 džihadista Islamske države na istoku Sirije.

Izvor: B92

Subota, 20.10.2018.

17:51

Sirija: Koalicija predvođena SAD ubila 35 džihadista
Foto: Thinkstock

To je saopštila opoziciona Sirijska opervatorija za ljudska prava.

"Ukupno 28 džihadista poginulo je vazdušnim napadima koalicije na području Hadžine i periferiji", na istoku Sirije, navela je opservatorija i dodala da je sedam ekstremista ubijeno u kopnenim sukobima.

Međunarodna koalicija, koji još nije reagovala na vest, podržava kurdsko-arapsku koaliciju u Siriji koja se bori protiv džihadista, a 10. septembra je pokrenula kopnenu ofazivu na istoku zemlje. Ofanziva se odvija u provinciji Deir Ezor koja se graniči sa Irakom.

Opservatorija je navela da je na tom području u vazdušnima napadima međunarodne koalicije stradalo poslednjih dana više od 40 civila, među kojima desetoro dece.

U sirijskom ratu započetom 2011, koji je tokom godina postao složeniji sa učešćem stranih zemalja i raznih džihadističkih grupa, poginulo je više od 360.000 ljudi, a nekoliko miliona je raseljeno unutar zemlje ili izbeglo u susedne države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: