"Navijači" Partizana ponovo u rubrikama crne hronike

Ličnosti koje su u javnosti poznate kao “navijači“ ili “vođe navijača“ klubova JSD Partizan su ponovo u centru pažnje.

Izvor: B92

Subota, 20.10.2018.

10:24

StarSport

Posle incidenta koji se dogodio u jednom ugositeljskom objektu u Beogradu, koji je demoliran, a čiji gosti su pretučeni, pojavile su se informacije da iza toga stoje pripadnici jedne od frakcija navijača beogradskog kluba, zapravo one koja se “vodi“ kao zvanična.

Takođe, u javnosti su se pojavile informacije da odgovornost za to ide na račun grupe okupljene oko Veljka Belivuka, “poznatijeg“ kao Velja Nevolja, čije ime i nadimak su se u nekoliko navrata ranije našli na stranicama crne hronike.

Bio je učesnik incidenta ispred stadiona Partizana, kada je pretučen član obezbeđenja generalnog direktora fudbalske sekcije beogradskog kluba, a bio je optužen za ubistvo Vlastimira Miloševića u Beogradu.

Optužnica za ubistvo je kasnije prekvalifikovana u optužnicu za pomaganje u ubistvu, posle koje je Belivuk oslobođen.

Postupajući tužilac je na suđenju rekao da su Belivuk i Milošević bili u sukobu zbog poslova obezbeđenja.

To se navodilo kao motiv i posle demoliranja beogradskog ugostiteljskog objekta.

U danima koji su usledili uhapšeno je nekoliko osoba zbog tog slučaja. U saopštenjima Ministarstva unutrašnjih poslova su navođeni samo inicijali, dok su mediji objavljivali imena i prezimena uhapšenih.

Poslednje u nizu hapšenja dogodilo se u petak, kada su iza rešetaka sprovedeni S.B. i A.V. Mediji su preneli da se radi o Stefanu Belivuku i Aleksandru Vidojeviću.

Moguće je pretpostaviti da je uhapšeni Belivuk u srodstvu sa Veljkom Belivukom, dok je Vidojević takođe poznat javnosti kao “vođa navijača“, ali i član Skupštine FK Partizan kao predstavnik navijača.

Svi pomenuti su bili u najužem krugu “saradnika“ ubijenog Aleksandra Stankovića, koji je važio za “vođu nad vođama“ u “zvaničnoj grupi navijača Partizana“.

To ubistvo i dalje nije rasvetljeno, iako je posle toga država “objavila rat mafiji“. Spekulisalo se da iza toga stoji takozvani “škaljarski klan“, a sve u vezi sa trgovinom narkoticima.

Mediji su spekulisali da je motiv za ubistvo Stankovića i sukob sa Filipom Koraćem, osobom koja je navodno “produžena ruka Luke Bojovića“.

Pored slučaja iz beogradskog ugostiteljskog objekta, ovih dana je u centru pažnje i smrt Anta Firića, huligana iz Splita koji je stradao pod misterioznim okolnostima u Hrvatskoj, a domaćoj javnosti je postao poznat kao jedan od “golih huligana“ koji su učestvovali u masovnoj tuči na srpskom večitom fudbalskom derbiju između Partizana i Crvene zvezde u decembru 2013. godine.

Navodno je on tada bio jedan od plaćenika koje je angažovala jedna od frakcija navijača Partizana na čijem čelu se nalazi Miloš Radisavljević – Kimi.

Posle Firićeve smrti u “Večernjim novostima“, čiji je glavni i odgovorni urednik Milorad Vučelić, istovremeno i predsednik FK Partizan, pojavila se čitulja upućena njemu sa potpisima “Kimi, Rade, Goksi i Korać“.

Ubrzo je stigao demanti navijačke grupe “Partizanovci“, koju predvodi Radisavljević, u kom se navodi da je ta čitulja “podmetačina“, a kao odgovorni za to navedeni su “cigani i plaćenici sa Juga koji su pojačani obezbeđenjem sa beogradskih splavova“.

Vredi istaći i da je nedavno u beogradu ranjen Marko Isaković, nekada jedan od lidera navijača sa južne tribine, a koji je godinama bio u bekstvu pošto je bio optužen da je učestvovao u ubistvu Ivana Perovića, tada pripadnika izdvojene frakcije simpatizera beogradskog kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: